|
|
|
... sajtos borzas pogácsa
-30 dkg liszt, 20vdkg margarin, 2 dl tejföl
Ezt összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk és pár órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, tetejét tojssal megkenjük, sajttal megszórjuk, pogácsaszaggatóval apróra kisszaggatjuk.
2 tojás sárgáját 1,5 dl tejjel sűrűre főzünk. 5 dkg vajat 10 dkg reszeltsajttal kikeverünk, sóval, paprikával... |
|
|
|
|
|
|
|
... párizsit.
Szilveszteri sajtos pogácsa
-30 dkg liszt, 20vdkg margarin, 2 dl tejföl
Ezt összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk és pár órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, tetejét tojssal megkenjük, sajttal megszórjuk, pogácsaszaggatóval apróra kisszaggatjuk.
2 tojás... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Ezután szűrjük le és halmozzuk a tésztára. Szórjuk rá a metlhagymt, valamint a petrezselym... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymakrém
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
2 zsemle
só és bors
A zsemlét beáztatjuk majd a hússal együtt ledaráljuk és megfűszerezzük. Ezután összegyúrjuk egy tojssal. A masszát 4-6 részre felosztva megtöltjük.
Töltelék: 1 keménytojást összevágunk és aprított, pirított hagymával és zsemlemorzsával összekeverjük. A zrazit hosszúkásra formáljuk és zsí... |
|
|
|
|
|
|